Двама русенски щангисти в битка за олимпийска квота на Световното в Богота

0

Двама русенски щангисти ще се изправят в борба за квота за Олимпиадата в Париж след две години на предстоящото Световно първенство по вдигане на тежести в Колумбия. В състава избран от старши треньора на националния тим Иван Иванов очаквано попаднаха двукратният европейски шампион Ангел Русев и европейската шампионка Надежда-Мей Нгуен. И двамата са възпитаници и състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, а техни лични треньори са Кръстина и Радослав Атанасови. Надежда-Мей Нгуен ще се състезава в категория до 45 килограма, а Ангел Русев – в категория до 55 кг.

Световното първенство, което се провежда в Богота ще се състои между 5 и 16 декември 2022 г. То е от изключителна важност, тъй като е първата олимпийска квалификация за игрите в Париж през 2024 г. Според последните решения на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) максималните квоти, които една държава може да спечели за следващата олимпиада в щангите са 3 при мъжете и 3 при жените.

На предишното световно първенство преди година в Ташкент Ангел Русев спечели злато в изтласкването и бронз в двубоя при най-леките – в кат. 55 кг.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук