Двама русенци, заловени с наркотици, остават в ареста

0
601
убил любовника на жена си

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е постановена за двама русенци, заловени с наркотици, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Двамата – 23-годишен мъж и 20-годишна жена са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК. В ранания следобед на 3 май, след Паметника на русофилите в посока бул. Христо Ботев, полицейски екип подал сигнал със стоп палка на лек автомобил марка “БМВ”. Колата не спряла, а в опит да осуети проверката, преминала през тревните площи между двете платна и навлязла в платното за насрещно движение. След кратка гонка полицаите я застигнали, блокирали и спрели след отбивката в посока квартал “Средна кула”.

В колата пътували мъж на 23 години и жена на 20 години. В багажника на БМВ-то е намерен пакет, съдържащ суха тревна маса с тегло около 200 грама. Направен полеви наркотест на тревата е дал положителна реакция за марихуана.

Последвало претърсване на два адреса в Русе – в жилището на лицата и в търговски обект, в който пребивавал мъжът. В апартамента служителите на реда са намерили полиетиленов плик с цип, съдържащ суха тревна маса – марихуана и гриндери – 2 броя. В базата на търговския обект, в зърнокомбайн били намерени полиетиленов плик с цип, съдържащ амфетамин; друг полиетилинов пакет, съдържащ около грам кокаин, пакет със суха тревна маса – марихуана и електронна везна. Мъжът и жената са били задържани от полицейските служители.

Те са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК. С определение на Окръжен съд – Русе от 04.05.2019 г. по отношение на двамата обвиняеми е взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Работата по досъдебното производство продължава.