Двама в ареста за нападението, при което бе прострелян нигериец

0
Трима души

Установени са извършителите на нападението във вход на блок в Русе, при което бе прострелян постоянно пребиваващ в страната нигерийски гражданин, съобщиха от полицията.

Инцидентът стана на 26 ноември, малко след 19:30 ч. във вход на блок на ул. „Борисова“ в Русе. Малко след това постъпила информация от спешното приемно отделение на болница „Канев“ за36-годишен постоянно пребиваващ чужд гражданин/, който е потърсил медицинска помощ, заради нараняване, вероятно от прострелване с газово оръжие. По-късно той обяснил пред полицията, че четирима мъже са го нападнали във входа на блока на ул. Борисова, където живее на квартира и са го заплашвали, с нож и пистолет, за да си свали якето. По негови данни, опитвали се да му го разкопчаят, но той се е съпротивлявал и докато се дърпали, единият от нападателите, който държал в ръката си оръжието, е възпроизвел изстрел във въздуха, при което е получил нараняването. Според предположенията на пострадалия, нападателите искали да му вземат три златни ланеца, които той обикновено носел, но точно този ден ги бил оставил в квартирата си.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ, като автори на нападението са установени петима русенци на възраст между 18 и 20 г. На извършителите са повдигнати обвинения за опит за грабеж, а двама от тях с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе са задържани от за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокуратурата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук