ЧРД! „Медика Кор“ стана на 15 г.

0

Русенската кардиологична болница „МЕДИКА КОР“ навърши 15 години на Никулден 2022 г. Годишнината беше отбелязана с тържествен водосвет за здравето на всички пациенти и медицинския персонал на лечебното заведение.

Специализирана болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ отваря врати на 6-ти декември 2007 г. При стартирането на дейността в лечебното заведение е работил екип от дузина лекари и медицински сестри, сега вече броят на персонала надвишава 160 души.

От откриването досега през лечебното заведение са преминали над 46 000 пациенти, 7900 от които с остър миокарден инфаркт. В болницата са лекувани пациенти от всички области в България. Най-много пациенти са постъпили от областите – Русе, Силистра, Разград, Търговище и Велико Търново. Спасени са и редица чужденци.

Кардиологичната болница се развива непрестанно, за да подсигури качествена медицинска помощ за диагностициране, консервативно и инвазивно лечение на широк кръг заболявания.

Освен поддържането на стартиралата през 2010 г. система за ранна диагностика на остър миокарден инфаркт, в лечебното заведение ежегодно се внедряват нови технологии и методи. През 2019 г. към СБАЛК „МЕДИКА КОР“ отваря врати център по Кардиостимулация. До момента в клиниката са поставени от всички видове пейсмейкъри – антибрадикардни, с ресинхронизираща функция и кардиовертер дефибрилатори, включително и имплантируеми устройства за непрекъснат ЕКГ запис (loop recorder) на над 660 пациента.

Русенската кардиологична болница е един от най-големите центрове в страната за извършване на сложни коронарни процедури, подпомогнати от нововъведените методи на ротаблация, системи за левокамерно подпомагане, функционална оценка на коронарните стеснения и вътресъдов ултразвук.

През 2022 г. в болницата отвори врати и единствената в Северна България Електрофизиологична лаборатория, в която се извършва високоспециализирана диагностика и лечение на ритъмни и проводни нарушения.

Инвазивният екип на лечебното заведение работи в 3 специализирани ангиозали, снабдени с последно поколение апаратура.

СБАЛК „МЕДИКА КОР“ привлича изявени специалисти и хабилитирани лица, които се включват в екипа и допринасят за подобряване на качеството на предлаганите медицински услуги. Ръководството на болницата, в лицето на доц. д-р Кирил Панайотов, се заема активно и с обучение на следващо поколение медицински кадри, като провежда и ежегодната конференция с международно участие „Русенски интервенционални дни“, която е наследник на провеждащите се до сега „Русенски ендоваскуларни дни“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук