Двама ветовчани и румънско „муле“ задържани за ало-измама в Румъния

0
64-годишен русенец ще бъде изправен пред съда

Трима мъже, съпричастни към телефонна измама, са задържани по време на полицейска операция в България и Румъния, съобщиха от полицията в Русе.

Действията са проведени на 1 юни от служители на ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от северната ни съседка. Според първоначалните данни обаждането е извършено от територията на България. Обект на измамата била 87-годишна румънска гражданка, от която била поискана сумата от 10 000 леи. Извършителите действали по схемата „обаждане от лекар с искане на пари за лечение на близък, претърпял инцидент“. Действията по разследването били предприети незабавно след сезиране на българските власти от румънската страна. На пътя Русе-Разград, минути след вземане на по-голямата част от инкриминираната сума, са задържани двамата фактически извършители – мъже на 31 и на 41 години, и двамата от Ветово. Парите били оставени малко по-рано от куриера, 56-годишен румънски гражданин, на определено място от пътя. Той е задържан в Букурещ, непосредствено след прибирането си от България. В него е намерена и останалата част от сумата.

Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила всички възложени й с европейска заповед за разследване  от румънските магистрати следствени действия за извършената измама в Румъния. Материалите предстои да бъдат предадени на румънската прокуратура и разследването по случая продължава от тях.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук