Двама задържани, произвеждали и разпространявали марихуана

0

Двама мъже са задържани за производство и разпространение на марихуана при специализирана полицейска операция, съобщиха от полицията в Русе.

Действията са реализирани от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ при ОДМВР – Русе, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

В хода на полицейските действия във вилен имот са задържани двама мъже на възраст 62 г. и 29 г., в момент на полагане на грижи за растения канабис, засадени в двора на имота. При претърсване на мястото са установени и иззети 125 растения канабис с височина от 73 до 191 см. Последвало е претърсване и на техен адрес в гр. Русе, където са намерени и иззети общо 1700 грама тревна маса марихуана, уреди за разтегляне, сушилник, две лампи със захранващ трансформатор, мобилни телефони.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 и чл. 354в от НК. Работата по разследването на случая продължава под надзора на прокуратурата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук