„Патриотите – ВМРО“ в Русе с искане за декларация срещу експулсирането на руските дипломати

0

Общинският съвет в Русе да приеме декларация срещу експулсирането на всички служители на консулствата на Руската Федерация в Република България.

Това предлагат общинските съветници от групата Иво Пазарджиев, Владо Владов и Луиза Попова. Според тях, подобно действие ще повлияе пряко не само върху дългогодишните отношения между двете държави, но ще доведе и до негативни последици за местните предприемачи, които в дейността си разчитат на услугите на консулството. Масовото изгонване на дипломати на определена страна, е безпрецедентен акт в историята на българската държава от 1878 г. насам и закриването на консулства в двете държави, ще нанесе силен удар на взаимоотношенията между тях. Това е знак за изключително влошени отношения и е последна мярка преди най-крайната такава – започването на война, пишат „воеводите“ мотивите си.

Те предлагат на колегите си на предстоящата на14 юли сесия да гласуват в подкрепа и да приемат декларация, в която изразяват категоричното си несъгласие с искането на българското правителство довело до обявеното спиране на работа на важни институции, каквито са консулските служби на РФ у нас.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук