Две награди за ОМД – Русе в конкурса „Мисията доброволец – (не)възможна“

0
94
Две награди

Общински младежки дом – Русе спечели две награди в двете категории, в които имаше номинации в конкурса „Мисията доброволец – (не)възможна“ 2019, организиран от Министерството на младежта и спорта. Наградите бяха връчени на специална церемония в Международния ден на доброволеца в зала „Джон Атанaсов“, Тех Парк, София.

Първата получена награда бе за доброволец на годината, в която бе награден Председателя на Младежки парламент в Русе – Елена Михайлова, а наградата бе връчена от Кмета на община Елин Пелин и член на УС на НСОРБ  Ивайло Симеонов.

Председателят на  Младежкия парламент Елена Михайлова е ученичка в 12 – ти клас на МГ „Баба Тонка“ и е инициатор и мотиватор на редица доброволчески кампании и личен пример за много младежи.

Във втората категория за младежка инициатива е наградена популярната сред младите хора в Русе  „Младежката инициатива Музика и цветове“, финансирана по проект на Министерството на младежта и спорта. Наградата бе връчена от зам.-министъра на младежта и спорта г-н Николай Павлов на Директора на ОМД г-жа Красимира Николаева. Събитието е инициирано и осъществявано всяка година от млади доброволци и е една най-успешните и популярни младежки събития в Русе.