Две трети от пътните нарушения в Русенско – превишена скорост

0
скоростни автомобили

Почти две трети от установените през изминалата седмица в Русенско нарушения на Закона за движение по пътищата са превишена скорост.

Тона показват данните на Областната дирекция на МВР в Русе.

За периода 10-16 октомври екипите на Пътна полиция са установили 402 нарушения на Закона за движение по пътищата в хода на провеждани активни дейности в рамките на специализирани полицейски операции по метода „широкообхватен контрол“; контрол употребата на алкохол и наркотици от водачите, както и  управление на МПС от неправоспособни; контрол на тежкотоварни МПС и т.н.

За констатираните нарушения са съставени 77 акта и 325 фиша – от тях 261 за скорост; два на установени неправоспособни водачи; четири за употреба на алкохол и три за наркотици, като са тествани общо 81 водачи; съставени са също актове и за 3 случая, при които водачите са отказали да бъдат тествани за алкохол и наркотици, за един случай на отнемане предимството на пешеходец от водач на МПС и други 47 нарушения.  За посочения период в ОДМВР – Русе, във връзка с установени данни за деяния по текстове от НК, касаещи „престъпления по транспорта“, са образувани 6 бързи производства /четири по чл. 343 б; едно по чл. 343 в и още едно по чл. 345 от НК/ и 8 досъдебни производства.

В този период са посетили общо 18 пътнотранспортни произшествия, от тях 9 документирани като леки, а другите 9 като тежки ПТП, с 12 ранени граждани.

Ежедневният контрол на пътното движение в областта продължава. Служителите на ОДМВР – Русе ще проявяват нулева толерантност към нарушителите на Закона за движение по пътищата. Целта е намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук