Нов шамар за Община Русе: Глобяват я още 7 млн. лв.  

0

След като беше отрязана от средства в размер на 7,8 милиона лева за асфалтиране на разкопаните при реализацията на водния проект, нова финансова секира се стовари върху Община Русе. 

Общината ще бъде лишена от още близо 7 милиона лева. Санкцията е наложена по проект по Оперативна програма „Околна среда“ за изграждане на анаеробна инсталация във връзка със законосъобразността на проведената обществена поръчка за избор на изпълнител.  

В свое писмо с изх. номер: 2-004-0003-2-643/30.08.2022 г. ръководителят на Управляващия орган на ОПОС е уведомил кмета Пенчо Милков, че поради установени множество нарушения от страна на общинската администрация при провеждането на обществената поръчка за избор на изпълнител на инженеринга, свързан с изграждането на анаеробната инсталация и доставка на необходимото оборудване за нейната експлоатация е наложена финансова корекция в размер на 25% от стойността на сключения между Община Русе и ДЗЗД „Биогаз Русе 2021“ договор на стойност 22 833 702,76 лв. без ДДС или 27 400 443,31 лв. с ДДС. По-точно, стойността на наложената финансова корекция е 6 850 110,83 лева с ДДС.  

По случая бе подаден и сигнал до медиите, към който са приложени сигнал от адвокат Георги Георгиев от 26 април т.г. до кмета Пенчо Милков, заместниците му Магдалина Илиева и Димитър Недев,  както и решението за финансовата корекция на Управляващия орган с дата 30 август т.г.  

От Община Русе оспорват констатацията за нарушение от Управляващия орган на програма „Околна среда“ и обжалват наложената финансова корекция пред Административния съд. 

Първото заседание по делото е насрочено за 10 ноември. 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук