Две жени с опасност за живота след катастрофа на пътя Бяла – Попово

0
3397
Невнимателен шофьор потроши пешеходка
Снимка: Архив

Две жени са настанени с опасност за живота в УМБАЛ „Канев“ след пътно-транспортно произшествие на пътя Бяла – Попово, съобщиха от полицията в Русе.

Общо при инцидента, който станал малко след 18 часа снощи са пострадали шестима души.

На завой 47-годишният водач на товарен автомобил «Ленд Роувър», който се движел в посока Бяла, изгубил контрол над автомобила и се ударил последователно в товарен ДАФ с прикачено полуремарке, управляван от 60-годишен мъж, а след това и във «Фолксваген Транспортер», зад волана на който бил 51-годишен мъж. При удара „Фолксваген“-а напуснал пътното платно и се преобърнал в крайпътните храсти и дървета.

При катастрофата тежко пострадали жена, който пътувала във „Фолксваген“-а, която фрактури на прешлени, ребра и други контузии и пътничка от „Роувър“-а, която е с фрактури на прешлини, бедро, ребра и други травми. Двете са настанени за лечение в УМБАЛ „Канев“ в Русе.

Там е настанен и водачът на „Фолксваген“-а, който е с няколко фрактури, и двама от пътниците в „Роувър“-а. Единият е с комоцио и травма на бял дроб, настанен е в неврохирургия, вторият – с фрактура на ребра и пневмоторакс е настанен в ортопедичното отделение.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група, започнато е изясняване на пътнотранспортното произшествие в хода на образувано досъдебно производство.