Двоен стандарт с маските. За едните задължително, за други -не

0

Здравният министър Костадин Ангелов позволи на депутатите да са в пленарна зала без предпазни маски заради коронавируса. Това става ясно от писмен отговор на министъра до депутатите от левицата Росен Миланов и Георги Свиленски, които го питат дали сградата на Народното събрание е закрито обществено място, както и залата, и съответно дали за заседанията, които се провеждат от сряда до петък, важи заповедта му за носене на маски.

За това съобщава в електрониня си днешен брой вестник „сега“.

„Пленарната зала или там, където е ограничен достъпът на граждани в сградите на различните институции, не са обществени закрити места и затова може да не се носи маска“. Това е коментирал пред изданието коментира  деепутатът от Левицата Георги Свиленски.

По думите му здравният шеф разрешава депутатите да не използват предпазни маски на заседанията.

Преместването на депутатите в новата зала „Света София“ в бившия Партиен дом, което стана от началото на септември, бе именно заради коронавируса и възможността в нея те да не са близо един до друг.

На фона на  незадължителните маски за анродните представители, все така рестриктивен остава режимът за носене на маски в закрити помещения от останалите български граждани. По последна информация, според някои издания, маските в училище също вече не били задължителни.

Това стана ясно и след спешна и поискана от  работещи в образованието с представители на МОН и на МЗ, по повод обявените миналата седмица глоби за директори и учители, ако в училищата се открие ученик без маска.

 

Снимка: Михаела Катеринска

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили