Влак дерайлира, джип минал през жп прелеза

0
401
Снимки: БДЖ

Опит на водач на джип да премине през жп прелез на червено предизвика дерайлиране на пътнически влак, пътуващ от София за Варна, съобщиха от БДЖ.

Инцидентът станал по обед в участъка между гарите Левски и Пордим. Въпреки задействаната сигнализация водачът на джипа се опитал да пресече железопътната линия, но при преминаването се ударил в първия вагон на композицията. При сблъсъка вагонът дерайлирал с втората талига. Няма пострадали пътници и персонал от влака. В момента на място се извършват огледи и следствени действия.

Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция.

От БДЖ призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.