Джип помете антипаркинг колчета пред Историческия музей

0
410
Според записите, малко след 22,30 часа

За пореден случай на вандализъм – джип помете антипаркинг колчета пред Историческия музей, съобщиха от общината в Русе.

Според записите, малко след 22,30 часа във вторник движещ се с несъобразена скорост джип е отнесъл четири от монтираните антипаркинг колчета. Нарушението е заснето от видеокамерите в района. След преглед на записите, извършен по разпореждане на кмета Пламен Стоилов е установена самоличността на извършителя, който дори не е спрял автомобила след удара. По неофициална информация, зад волана на джипа е била жена. Записите от камерите са предадени на ОД на МВР-Русе, за да бъдат наложени съответните санкции.

„Настоявам за максимална глоба. Подобно поведение е недопустимо и не трябва да се толерира по никакъв начин“, сподели русенският градоначалник, който призова да се спазват ограниченията за движение и гражданите да бъдат активни като подават сигнали, ако станат свидетели на вандалски прояви и действия, нарушаващи реда и законите, заяви градоначалникът.

По-рано днес е бил получен и сигнал, че микробус е паркирал върху новите плочки на бул. „Придунавски“. Извършителят е установен и санкциониран