Джипът на Горанов бил регистриран преди да е произведен

0
Владислав Горанов, Снимка: БГНЕС

Колата на бившия финансов министър Владислав Горанов е била регистрирана преди да е произведена. Това сочат данните на националната полиция, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

Владислав Горанов опитал да премине границата с обявен за издирване автомобил

Проверката за автомобила на Горанов започна, след като в края на миналата година той се бе опитал да излезе от България през пункта „Калотина“. Тогава граничната полиция бе установила, че колата се издирва от Интерпол по искане на Русия.

Малко по-късно Горанов бе успял да излезе от страната, но с друг автомобил. След завръщането си от Сърбия той даде обяснения пред полицията.

Според бившия министър колата е купена на лизинг от „МотоПфое“. Собственикът на фирмата Атанас Фурнаджиев обясни, че Горанов вероятно е станал жертва на т.нар. „клониране“ и всъщност се издирва клонингът, а не купената на лизинг кола.

НАП и МВР започват проверки заради „клонираната“ кола на Горанов

„Разследването е вече няколко тома. И там са установени много странни факти. Засега, дано да не са излъгали колегите, но данните са, че колата е, примерно, произведена август месец 2018 г., а регистрацията й е, забележете, на 1 януари 2018 г. Помислете малко“, заяви Рашков.