„Джипко Бибитков“ се появи и в плана за възстановяване

0

Планът за възстановяване на българската икономика, документът, с който държавата кандидатства за 12 млрд. лв. помощ пред ЕК, се оказа толкова неграмотно защитен, че в таблиците му можеше да пише всеки интернет потребител. Гафът бе открит в понеделник. Часове по-рано последната версия на плана бе качена в интернет. Във файловете обаче имаше линкове към GoogleDrive, където пък бяха качени оригиналните файлове. Те не бяха заключени за редакция, т.е. всеки потребител можеше да го променя.

Гафът доведе до лавина от шеги в социалните мрежи. В графите на документа се появиха множество остроумия, сред които и „Джипко Бибитков“, прякорът, с който премиерът бе наречен миналата седмица от депутата и бивш сценарист в шоуто на Слави Трифонов – Тошко Йорданов.

Незащитените линкове бяха бързо изтрити и в понеделник около обяд възможността за редакции бе ликвидирана. Това обаче не реши проблема с начина, по който администрацията е пуснала плана за свободно ползване.

Документът бе изготвен от вицепремиера Томислав Дончев, който през последните дни не спира да се хвали колко добре е бил написан. Той дори отказа да внесе документа за обсъждане в парламента с обяснението, че при изтичащ мандат нямал моралното право да го направи. Все пак, по разпореждане на Борисов, документът бе предстване. Досега Дончев не е коментирал плана.

Освен „Джипко Бибитков“ в плана се появиха и други шеги като например: „Кафе и кроасан, моля“, „Искам една джипка само за мен“,  „Ходете пеш!!!“ „Продавам две джанти 19‘, голф“ и др.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили