Единствената линейка в Разград – дадена под наем за такси

0
Подът на кметството в Хърсово

Единствената  линейка на болницата в Разград е отдадена под наем на таксиметрова фирма, съобщи новият изпълнителен директор на здравното заведение д-р Гечо Жеков.

По думите му, поне още един специализиран автомобил е продаден от предишното ръководство на  лечебното заведение.

„15 лева струва в момента превоза на пациент в двора на болницата, а  извън лечебното заведение се ползват срещу заплащане линейки от Спешния център. Линейките са дадени на тази фирма за таксита. Едната е продадена, а другата е дадена под наем. Тоест, ние нямаме линейка. Когато имаме нужда, се обаждаме на тях и те ни начисляват 15 лева. Аз не знам в България да има друга болница, която да си е дала линейката под наем за такси“, посочи д-р Жеков.

От документацията става ясно, че договорът за наем на болничната линейка е сключен на 1 юни 2015 г. за срок от 18 месеца, който при липса на възражение на страните става за неопределено време. Съгласно клаузите на документа, болницата наемодател получава по 100 лв. на месец от таксиметровата фирма наемател, която пък се задължава да ползва специализирания автомобил по предназначение за превоз на болнични пациенти. Понастоящем линейката – такси стои паркирана в двора на лечебното заведение.