Една оферта в ЦИК за доставка на устройства за машинно гласуване

0
29
машинно

Една оферта е подадена в ЦИК за доставка на устройства за машинно гласуване, съобщи членът на ЦИК Мартин Райков, който е и председател на комисията за разглеждане на обществената поръчка за доставка на машини за гласуване.

Тя е на компанията “Лирекс БГ” ООД, Офертата е постъпила в 16:17 часа днес. Крайният срок за оферти беше 17:30 часа. Предстои преглед на техническите параметри на офертата и чак сред това ще се обсъждат финансови параметри. Това е състезателна процедура с договаряне.

Манол Илиев, управител на “Лирекс БГ” каза, че в компанията ще направят всичко за да може тази процедура да завърши успешно. Той избегна отговорите на въпроси по всички търговски детайли на предложението. Такава поръчка от близо 13 хиляди машини са колона около два километра от ТИР-ове за доставка на устройствата. Те могат да бъдат произведени за пет работни дни, но компонентите за тях могат да бъдат проблем, допълни той.

Предложението на фирмата ще е за машини, ново производство, каза Илиев. В деня когато чухме, че е излязло решението на ВАС получихме пратка с такава машина, тя беше предназначена за друга държава, където ще има избори през есента. Това беше пълна случайност, но ние имаме необходимия софтуер за гласуване, само за ден той беше изваден от архива и проверен според изискванията за гласуване в България и за съответната машина. От тази гледна точка сме напълно готови, каза той.

Фирма “Лирекс БТ” работи в сферата на информационните технологии от 25 години и досега е имала много проекти у нас и в чужбина – Македония, Сърбия и др., допълни Илиев.