Едва 63 от 4200 санкционирани в Русенско чужди водачи са платили глобите си

0

Миналата година русенската полиция е издала около 4200 електронни фиша за нарушения на чуждестранни шофьори, но от тях са платени само 63.

Това съобщи директорът на ОД МВР – Русе старши комисар Николай Ненков по време на инициирана от кмета Пенчо Милков среща с представители на отговорните институции и русенски депутати относно възможностите за законодателни промени с цел по-строг контрол на шофьорите на тежкотоварни камиони.

В тази връзка Милков призова народните представители за бърза законова промяна с дисциплиниране на чуждестранните шофьори-нарушители.

„Необходимо ни е законодателство, което да даде възможност на нашите полицаи да налагат на момента санкция на чуждестранните шофьори-нарушители. Това ще дисциплинира тези водачи на превозни средства. Нарушенията, които извършват в момента, ги приемам като обида за държавата“. каза Милков.

„Невъзможността на полицията да наложи на момента санкция на чуждестранните шофьори на коли и на камиони за нас като граничен град е изключителен проблем. В момента правните норми са от едно друго общество от 60-те и 70-те години“, допълни градоначалникът.

Депутатът Иван Иванов, който е заместник-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, обясни, че липсата на политическа воля е възпрепятствало досега приемането на изменение в закона за движение по пътищата.  По думите му, законопроектът е на МВР и е готов. „Това, което имаме като първоначални данни, е именно облекчаване на режима и да бъдат налагани по-бързо санкции на чуждестранни шофьори- нарушители“, каза Иванов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук