Д. Атанасова: ПП подходиха с „изключително безхаберие“, третият мандат е кризисен

0

От „Продължаваме Промяната“ подходиха с „изключително безхаберие“ към връчения мандат.

Това каза пред журналисти в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Те не го изпълниха със съдържание. Не си осигуриха подкрепа, за да има евентуално някакво правителство. Не положиха никакви усилия по една причина – от месеци наред бутат държавата ни към предсрочни парламентарни избори“, мотивира се Атанасова.

Тя определи третия мандат като „кризисен“, за който е необходима политическа смелост

„Настоявахме от ден първи да има общ документ на всички партии. Тогава нямаше да има значение кой взема мандата, а щеше да има значение какво мнозинство стои зад този мандат. Никой не се съгласи на това“, обясни Атанасова. Тя допълни, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, ГЕРБ няма да го подкрепи, тъй като има решение на най-висшия орган на партията.

„Ако третият мандат отиде при „Демократична България“, очакваме от тях да поискат подкрепа, защото подкрепа даром не даваме, и да направят ясна оценка за всичко, което се случи при управлението на „Продължаваме Промяната“ – да дадат оценка за всички корупционни скандали. Чак тогава можем да водим разговори с тях“, каза още Атанасова. Тя допълни, че ако мандатът отиде при друга партия – „Български възход“, „Възраждане“ или ДПС, ръководните органи на ГЕРБ тепърва ще вземат решение.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук