Ефективни ли са спрейовете за нос при хрема и запушен нос?

0
спрей за нос

Запушения или течащ нос могат да причинят сериозен дискомфорт особено през нощта. Симптомите на настинка и грип са развиват в няколко направления, а едно от най-неприятните е именно хремата. Раздразнението и възпалението на носната лигавица определено е в състояние да ни извади от равновесие и така да наруши ежедневния ни ритъм и да бъде причина за неспокоен сън през нощта. Решението за облекчаване на симптомите е назик спрей за нос. Продукта е лекарствено средство, което се предлага без лекарско предписание, но разбира се това не означава, че не трябва да бъдете отговорни спрямо неговото прилагане и използване. Какво представлява Назик и какво е нужно да имате предвид при употреба ще изясним в днешната публикация.

Ефективно лечение при хрема и синузит с помощта на спрей

Едва ли е приятно непрекъснатото подсмърчане, използването на купища носни кърпи заради течащ нос. В някои случаи се наблюдава запушване, което е причина да дишате само през устата. Определено тези симптоми са изключително неприятни и засягат горните дихателни пътища, което налага вземането на спешни мерки за тяхното облекчаване.

Наличието на хрема, синузит или запушен нос могат да се лекуват и с тривиални домашни методи като:

 • Инхалации;
 • Гореща вана;
 • Парна баня;
 • Прием на големи количества горещи течности.

Но въпреки желанието си да облекчите дишането и да се отървете от хремата тя се оказва по-упорита от очакванията ви. Затова е необходимо да приложите по-ефективно средство, което би било решаващо за постигането на отличен резултат, благодарение на който да можете да си осигурите справяне с инфекцията.

Симптомите безспорно са в състояние да извадят от равновесие. Прекомерното количество назален секрет предизвиква сериозни проблеми. не само, че част от количеството се налага непрекъснато да се издухва, но вечер се наблюдава навлизането на слуз в гърлото, което причинява кашлица и гадене. Определящо е да се използва продукт, който да облекчи възпалителните процеси в носната кухина и да улесни дишането както и спокойния ви сън.

Назик – сигурното решение

Спрей за нос Назик е лекарствен препарат, който облекчава неприятното напрежение в носната лигавица. Инфекциите могат да се окажат доста упорити и това да бъде причина за изпитвания дискомфорт за по-продължителен период от време. Грипа, настинката, синузита са сред причините за появата на запушен или течащ нос. Вирусните инфекции могат да бъдат овладени и силата им да бъде отслабена именно с помощта на спрей за нос Назик, който може да гарантира облекчаване на симптоматиката.

Активните съставки тук са ксилометазолин и декспантенол. Тяхната ключова роля е в това да:

 • Облекчат симптомите и намалят силата на вирусната инфекция;
 • Да съкратят продължителността на хремата;
 • Облекчават дишането;
 • Подобряват зарастването на лезии във вътрешността на назалната лигавица;
 • Облекчават състояния на алергичен ринит;
 • Намаляват назалния секрет.

Продукта се предлага в два варианта – за деца и възрастни. Преди употреба както вече знаете е необходимо да се запознаете с препарата по отношение на алергични реакции и непоносимост, препоръчват от София Pomonet.BG.

Дозировка и изключения за използване

Съобразно възрастта на пациента както и изразеност на заболяването е необходимо да се приложи подходящото лечение с Назик спрей. При деца дозировката е по едно впръскване до три пъти дневно освен, ако лекаря не е предписал друго. Съобразно индивидуалната чувствително употребата може да бъде с по-малка или по-голяма доза.

При възрастни дозировката е аналогична. Продукта тук е предназначен за употреба от лица над 6 годишна възраст като разбира се е необходимо да се запознаете с изключенията, които не препоръчват употребата на Назик спрей. Те се отнасят до:

 • Непоносимост към някоя от активните съставки;
 • При бременност и кърмене;
 • При заболявания, които изключват прилагане на продукта.

Въпреки добрата поносимост от възрастни и деца преди употреба е необходима консултация с лекар, който да сведе до минимум риска от поява на евентуални алергични реакции.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук