„ВИТТЕ Аутомотив“ със сертификат клас „А“, ще инвестира 23 млн. лв. в Русе

0

Компанията за производство на автомобилни части „ВИТТЕ Аутомотив“ получи сертификат за инвеститор клас „А“, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа.

Сертификатът е бил връчен вчера от министър Александър Пулев на управителя на „ВИТТЕ Аутомотив България“ д-р Христо Христов.

В съобщението се посочва, че компанията ще инвестира 23 млн. лв. в разширяване на производството си в Русе. В резултат се очаква разкриването на нови 300 работни места.

Това ще стане в рамките на инвестиционният проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе“, който се очаква да се реализира до 2025 година. По него се предвижда изграждане на нова производствена сграда, като освен производствена част, тя ще включва социални помещения, складова зона, лаборатории, работилници за изработване на технологично оборудване, станции за товарни превозни средства и други офиси.

Това е четвърти сертификат (трети подред клас А), който компанията получава по Закона за насърчаване на инвестициите от 2008 година досега. По тях са инвестирани общо над 63 млн. лв. в завода в Русе и са разкрити над 1000 работни места.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук