ЕК предлага да се пътува с по-малко ограничения

0

Пътуванията в ЕС да се облекчат, предлага Европейската комисия. Целта е отново да се пътува с по-малко ограничения. Разхлабването на мерките да зависи от напредъка на ваксинационните кампании.

„Време е за съживяване на туристическата индустрия и за възстановяване на трансграничните приятелства, но безопасно. Предлагаме да приветстваме отново ваксинирани посетители и тези от страни с добро здравословно състояние“, написа в туитър председателят на ЕК Урсула фон Дер Лайен.

Според предложението на комисията пътуванията трябва да бъдат облекчени не само за туристи от ЕС, а и за пътници от страни с добра епидемична обстановка, както и за тези, имунизирани с ваксина, одобрена от съюза. На практика това значи по-лесно пътуване за всички, ваксинирани с „АстраЗенека“, „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Механизъм за „неотложно спиране“ ще продължи да същестува, но той ще се прилага при опасност от нови щамове. Той ще позволи ограничаването на пътуванията от определени дестинации бързо до минимум.

„Но ако се появят варианти, трябва да действаме бързо: предлагаме европейски механизъм на „спешна спирачка“, обясни фон Дер Лайен,

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили