Слави Трифонов: ГЕРБ много ги боли

0
Снимка: БГНЕС

„Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии“.

Това написа във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Според него критиките на управляващите към скоростно приетите поправки в Изборния кодекс са предизвикани от яда им, че Централната избирателна комисия (ЦИК) вече няма да е под тяхната опека. Според поправките членовете й вече ще се назначават от президента след консултация с политическите партии. Досега членовете на ЦИК се определяха от парламента.

Радев започва консултации за назначаване на нова ЦИК

В един ден от ГЕРБ дадоха две пресконференции по темата с изборните правила. Трифонов иронизира действията им.

„Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции. А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК.

Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона – видно за всички, но не и за тяхната ЦИК“, написа той.

Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а…

Posted by Слави Т. Трифонов on Monday, May 3, 2021

 

Според Трифонов промените ще доведат до свободно гласуване на изборите в чужбина. Освен това видеонаблюдението при броенето на резултатите ще гарантира повече честност.

Най-добрата агенция за подбор на персонал