И „Еконт“ с по-високи цени от днес

0

С нова, по-висока цена са от днес куриерските услуги на базираната в Русе спезиторска фирма „Еконт“, собственост на транспортния министър Николай Събев

Това става ясно от съобщение, изпратено до клиентите на куриерската компания. Увеличението е през такса „Пътни условия“, в която влизат горивото, тол таксите и други такси, свързани със състоянието на пътната мрежа. Tя се увеличава от 14 на 20% от основната цена за различните услуги. Това на практика означава например допълнителни 30 ст. за колетните пратки между офисите на фирмата и 38 ст. допълнително за документални пратки от адрес до адрес.

Не е ясно как е изчислено повишението на услугата на „Еконт“ от 1 юни, при положение че още не е ясно какви промени ще настъпят за тол системата. Проектът на Министерството на регионалното развитие, който предвижда вдигане на тол таксите и разширяване на обхвата на платените шосета, още е на фаза „обществено обсъждане“.

Taĸca „Πътни ycлoвия“ в тoзи cи вид зaпoчнa дa ce нaчиcлявa пpeз юли минaлaтa гoдинa, ĸoгaтo пpeдшecтвaщaтa я тaĸca „Гopивo“ бe пpeимeнyвaнa и пoвишeнa oт 1 нa 8%. Bпocлeдcтвиe e вдигaнa oтнoвo.

Засега няма информация дали конкурентът „Спиди“ ще предприеме корекции на цените си. И към настоящите им нива компанията специално при доставките между офисите си държи по-ниски цени.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук