Експерти на РИОСВ в Русе  ще почистят района на Басарбовския манастир

0

В Деня на Земята експерти на РИОСВ – Русе  ще почистят от отпадъци района около Скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски“, край с. Басарбово и „Рибарниците“, съобщават от екоинспекцията. Почистването ще започне в 11.00 часа, от паркинга на манастира, като инициативата се посвещава на Международния  ден на Земята и е част от кампанията на Министерството на околната среда и водите за почистване на замърсени терени за 2023 г. – „Да сложим точка на замърсяването“.

Манастирът е притегателен обект за културен и религиозен туризъм, но районът попада в Защитените зони „Ломовете“ по директивите за птиците и местообитанията на общоевропейската екологична мрежа НАТУРА 2000. Мястото се използва за разходки, наблюдения на птици и спорт сред природата.

Експертите на екоинспекцията вярват, че опазването и чистотата на околната среда зависи от всеки човек, затова призоват гражданите да се включат в акцията по почистването на манастира или да направят това в дворовете си, междублоковите пространства, паркове и градини.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук