Финансовото състояние на Илон Мъск намаля със 17 милиарда долара след ужасяващи 24 часа

0

За 24 часа бяха разкрити мрачните печалби на Tesla, ракета на SpaceX се взриви, Twitter изчисти старите сини отметки – и Илон Мъск плати доста за всичко това.

Спадът в цената на акциите на Tesla незабавно се е отразил на нетната стойност на Мъск, която спадна с $16,8 милиарда. Въпреки спада обаче Мъск остава вторият най-богат човек в света със състояние от 212,8 милиарда долара, което се дължи главно на дела му в Tesla, включително акции и опции.
Авиокосмическата компания на Мъск, SpaceX, обаче претърпя различен вид неуспех.

Експериментална ракета Starship, предназначена да превозва хора до Луната и Марс, експлодира по време на първия си полет.

Мъск поздрави екипа си за теста, като го нарече „вълнуващ“ и каза, че въпреки провала са научили огромно количество, което ще помогне за подобряване на бъдещите полети.

Въпреки последните неуспехи, Мъск остава оптимист за напредъка както на Tesla, така и на SpaceX.

В Tesla, когато го попитаха за рентабилността на компанията, той призна: „Трудно е да се каже какъв ще бъде маржът.“
А в SpaceX вътрешен имейл до неговите служители показа увереността му в напредъка на програмата и той е развълнуван за бъдещето.

В социалната мрежа „Туитър“ (Twitter) пък, също ръководена от милиардера, много потребители загубиха своите сини значки за верификация, защото избраха да не плащат 8 долара на месец за привилегията.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук