Елеонора Николова влиза в битката за кметското кресло в Русе

0
2261
надпреварата за кметското кресло

Доскорошният шеф на комисията за борба с корупцията Елеонора Николова, която е и бивш кмет на Русе, влиза в надпреварата за кметското кресло, научи ТВН.

Очаква се кандидатурата й да бъде обявена официално днес. Най вероятно Николова ще влезе в предизборната надпреварата като независим кандидат. Кандидатурата й бъде издигната от инициативен комитет, очаква се да бъде подкрепена от СДС и други десни формации в града.

Елеонора Николова влезе в политиката през 2002 г. На предсрочните кметски избори, наложили се поради назначаването на Димитър Калчев, който бе назначен за министър в кабинета Симеон Сакскобургготски, тя спечели на втори тур с 57.38%. На редовните избори следващата година спечели редовен мандат с непостиганите от никой друг в областните градове в страната резултат от 72% от гласовете на първи тур!

През 2005 година тя бе избрана за депутат от листата на СДС в 40-ото Народно събрание. В началото на февруари 2011 г. беше назначена за заместник-директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР, като по-късно на три пъти оглавява центъра.

Като кмет Николова направи първия основен ремонт на русенските улици от десетилетия насам с кредит от 7.1 милиона лева и това допълнително повиши и бездруго голямата й популярност.