ЕнергоПРО „дръпна шалтера“ на АОНСУ, близо 200 души останаха без ток

0
398
ЕнергоПРО „дръпна шалтера“

Близо 200 русенци останаха без ток, след като днес ЕнергоПРО „дръпна шалтера“ на сградата на бившата Академия за обществени науки и социално управление. Спирането на тока остави за известно време без електричество половината квартал.

Причината, както ТВН вече съобщи, е натрупан от март 2018 г. дълг от 48 000 лв. Опитите на обитателите на сградата, сред които има много възрастни и болни хора, да се свържат със собственика на фирма „Рали 2003“ ЕООД Явор Блъсков, на чието име е партидата, повече от 6 месеца не дават резултат. От ЕнергоПРО са категорични, че възможностите за решаване на проблема в интерес на двете страни са изчерпани.

Според обитателите на блока, решението е в прокарване на самостоятелен електропровод и монтиране от страна на електроразпределителното дружество на индивидуални електромери в апартаментите. В отговор на тяхно запитване през м. октомври м.г. от централата на дружеството им било отговорено, че Община Русе е предоставила сервитутно право за прокарване на електропровода. Нито дума обаче за това, кога ще се пристъпи към неговото изграждане.