“Еразъм”-семестър за студенти от осем държави в Русенския университет

0
202

Четиридесет и един студенти от осем държави започват своя “Еразъм”-семестър в Русенския университет, съобщиха от висшето училище.

Младежите идват от Португалия, Франция, Турция, Латвия, Испания, Румъния, Италия и Германия. Повечето ще учат в Русе в рамките на един семестър, но други остават за цяла година. Обучаеми има в трите степени на висше образование – най-много са бакалаврите, следвани от магистрите, а един от тях е в докторска степен. Факултетите, в които има новопристигнали Еразъм-студенти са Електротехника, електроника и автоматика, Природни науки и образование, Право, Бизнес и мениджмънт и Транспортен.

На 12 и 13 октомври 2018 г. Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ (Erasmus Days). Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“. Инициативата е под патронажа на президента на Европейския парламент – Антонио Таяни и Европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта – Тибор Наврачич.