„Ербъс“ 320 и „Боинг“ 737 да кацат в Русе предвижда кандидатът за летището

1

Дружество „Еърпорт Русе” ООД, съставено от „Стройпроект“ ЕООД и „Щраплан“ ЕООД е готово да се ангажира с възстановяване на експлоатационната годност на Летище Русе.

Инвестиционното предложение бе представено от представителите на съвместното дружество Христо Крушарски и Антони Търницов пред общинските съветници от Комисията по закон, обществен ред и сигурност.

То предвижда три етапа на развитие. На първо време приоритет за инвеститорите е ограждането на имота, ремонт на пистата и осветяването й, така че да могат да се осъществяват и нощни полети. Предвижда се изграждане на 6 хангара, които да се обслужват самолетите и да се извършва техническото им обслужване.

Основна цел в началото ще бъде лицензирането на летището. При възстановяване на полетите се предвижда те да бъдат осъществявани със самолет ATR 72-600, за каквито пистата отговаря, с тенденция на следващите етапи летището да може да приема самолети Ербъс 320 и Боинг 737. За следващите етапи се предвижда и изграждане на нов пътнически терминал с капацитет 500 пътници в час/пик.

Целта е с времето да са налице необходимите подобрения и лицензи, които да позволят и пътнически полети. По думите на Крушарски, дружеството било готово само до месец май да вложи до 1,5 млн. лв.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук