Повече момченца се родиха в АГ-комплекса към УМБАЛ „Канев“ в Русе

0
Бебе с тегло 1000 гр. е първият пациент

1046 бебета са се родили в  отделението по акушерство и гинекология на Университетска болница „Канев“ през 2022 година.

Това съобщиха от здравното заведение в навечерието на Деня на родилната помощ. През изминалата година са проплакали 557 момчета, 489 момичета, 19 двойки близнаци и 1 тризнаци. Най- голямото бебе е родено с тегло 4740 грама, а най- малкото с тегло 600 грама.

1906 пациентки са преминали през Сектор Родилно, като 3 от тях са чужди граждани. 23 семейни двойки са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на своите деца.

След отпадане на противоепидемичните мерки активно се работеше в насока предродилна подготовка, чрез форматите „Отворени врати“ и „Училище за родители“, в които са участвали 112 бъдещи майки и татковци.

През отделението по неонатология, което е неразривно свързано  с акушеро – гинекологичното отделение, са преминали 1151 новородени. 20 от тях са приети от други лечебни заведения. Отделение Неонатология обслужва и градовете : Тутракан, Разград, Бяла, Кубрат, Силистра. През структура Гинекология са преминали 1454 болни .

В Отделение  Акушерство и гинекология се осъществява 24 – часово наблюдение на пациентките и новородените деца. Има и обособена структура на Отделение  Интензивно лечение на заболяванията в акушерството и гинекологията, където се наблюдават и лекуват гинекологични пациенти, бременни и родилки. Броят на преминалите пациенти е 765.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук