Есента настъпва, температурите падат 

0

През първата октомврийска седмица есента все по-осезателно ще ни напомня за себе си, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Облачността над Северна България ще започне да се увеличава. Вятърът ще отслабне, ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 8° и 13°С. През деня превалявания от дъжд ще има главно в югозападната половина от страната, по-значителни в Рило-Родопската област. Вечерта ще превали и в североизточните райони. Ще духа до умерен северозападен, в Дунавската равнина временно силен западен вятър и с него преносът на студен въздух ще продължи. Максималните температури ще са между 17° и 22°С. 

През следващите дни вятърът ще отслабне, във вторник ще е все още от северозапад, а в сряда ще се ориентира от север, ще бъде слаб в източните райони – до умерен. Температурите ще се понижат още и в сряда и четвъртък минималните в повечето райони ще са под 10°, а максималните под 20°. Във вторник и сряда облачността ще е променлива, по-често значителна, през първия ден само на отделни места ще превали слаб дъжд. От четвъртък до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Дневните температури бавно ще се повишават и в неделя максималните ще са между 20° и 25°С. 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук