„Етническа хармония“ кани на концерт

0

Фондация „Етническа хармония“ кани русенци и гостите на града на концерт на 13 декември от 17:30 ч. в Пленарната зала на Община Русе.

Над 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно” на фондация „Етническа хармония“ и ще пожелаят на всички Русенци и гости весели празници.

Публиката ще се наслади на истинско етно-пиршество за сетивата в звук, танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина. Част от участниците и съставите са лауреати на международни престижни конкурси.  Талантите ще поздравят гостите с много български, арменски, турски и ромски фолклор. От сцената за пореден път ще струи много Коледно настроение.

Над десет танцови и музикални състава от Русе и региона ще вземат участие в концерта „Да празнуваме заедно“. Ще има изящни класически балетни изпълнения, български фолклорни песни и танци, уникално тъпан-шоу, арменски, турски и ромски танцови и певчески изпълнения. Пищно ревю с изискани тоалети е един от интересните акценти в програмата на концерта „Да празнуваме заедно“. Зрелищни акробатични изпълнения също ще изненадат публиката.

Добрият Дядо Коледа и тази година ще подготви богата почерпка и подаръци за малки и големи. Публиката в залата традиционно също ще се наслади на Коледни кулинарни изненади.

Идеята на концерта „Да празнуваме заедно“ е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Елиас Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония.

„Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен. Фондация ‘Етническа хармония’ вече повече от двадесет години разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Каним всички русенци и гости на града да дойдат и да се насладят на таланта на нашите деца за два часа и с много музика, танци и етно-предизвикателства да се пренесат във вълшебството на Коледните и Новогодишни празници. Концертът „Да празнуваме заедно” на „Етническа хармония” за поредна година беше даден за пример за добра практика за установяване на дух на толерантност на множество високи форуми на Европейската комисия“, споделя г-жа Румяна Куцарова, председател на Управителния Съвет на фондация „Етническа хармония“.

Традиционният концерт „Да празнуваме заедно” събира на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на една успешна година за организацията, изпълнена с етно-предизвикателства и интересни международни проекти в областта на гражданското образование.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук