Ева Майдел: Технологиите правят компаниите по-конкурентноспособни.

0
63
Технологиите правят компаниите по-конкурентноспособни

Технологиите правят компаниите по-конкурентноспособни. Това каза евродепутатът Ева Майдел по време на публична дискусия под наслов “Дигитализацията – мотор за развитие на гражданите, бизнеса и региона”. По думите й компаниите, които активно използват дигиталните технологии са 25 процента по-конкурентоспособни, отколкото тези, които не го правят

IT-секторът у нас в последните няколко години бележи ръст от 300 процента, каза още Ева Майдел. По думите й, няма друг сектор в българската икономика, който да расте толкова бързо. Освен че това е важно за икономиката, това ни показва и как икономиката се трансформира и защо е важно да инвестираме в уменията на нашите граждани. Според нея трябва да се работи за решаването на проблема, свързан с уменията, които се търсят, и уменията, които се предлагат.

По време на форума, който се проведи предимно под формата на дискусия, в която участваха представители на бизнеса, академичните среди, неправителствените организации и гражданите, всеки имаше възможност да получи детайлна информация относно настоящата политика на Европейския съюз в областта на дигиталната трансформация, както и предизвикателствата, пред които е изправен този все по-значим сектор в икономиката.

В дискусията се включиха още народният представител от 19-ти МИР Пламен Нунев, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев, председателят на общото събрание на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, както и множество представители на местния бизнес.