Eвродепутат: Камион да се проверява не повече от минута на границата

3

Да бъде определено максимално време от минута за проверка на камион на всички гранични пунктове, които са вътрешни за Европейския съюз.

Това предлага евродепутатът Андрей Новаков. В Русе той съобщи, че през последната половин година се работи по законодателна евроинициатива, която би могла да реши проблема с опашките на граничните пунктове, от които и русенци са недоволни.

По думите му на европейско равнище е нужно решение от няколко стъпки.

„Необходими са 100 000 подписа, за да внесем петиция до Европейския парламент, с която да сезираме всички европейски институции за решаване на проблема – назначаване на европейска проверка защо се случват опашките и оказване на натиск между всички държави членки, които допринасят за тези опашки“, каза Новаков.

В момента в Европейския парламент е внесено законодателство, което определя време за чакане на влак на граница от 15 минути.

Началото на събиране на подписи ще бъде поставено през идната седмица. Заедно с петицията ще бъдат внесени в Европейския парламент през септември. Очакванията са до края на годината да има яснота кога от европейска страна този проблем ще бъде решен.

Новаков обясни, че опашки от камиони има не само между България и Румъния, а също в Унгария, Словения и Гърция.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

  1. По мнението на водачите на товарни автомобили, с които съм разговаряла, проблем има в броя на персонала който работи на граничните пунктове и в организацията. При налични 6 места за проверка, само я едно гише има физически лица, които работят. Как тогава да се обслужват 6 товарни автомобилиа за една минута?? Трябва да се направи обстоен анализ и изследване на дейността на проверяващите, за да се вземат адекватни мерки!!!

  2. Трябва да се събират глобите от чуждите преминаващи !!!!!! Доста средства и ще се влеят в държавната хазна . И ще намалеят ПТП . С чужда регистрация нищо не ти правят в България….. и напускаш свободно страната с дузина глоби.

  3. Необходимо е трайно решение на проблема- задължително нов мост , ако трябва по т.н.ин хаус процедура, но при изключителен контрол от всички органи поради лошата традиция у нас водещото да е краденето.Съществуващият Дунав мост е изграден за 2 години-1952-54 год в онези времена и при зловещата зима тогава,Само, че е имало воля и чувство за отговорност.Да се надяваме, че все ще се намерят и сега такива проектанти и строители.При най-малка злоупотреба – незабавно жестоки санкции.
    Да не чакаме на Европарламента да се разбърза и да съдейства.От тях получаваме от глупави по-глупави идеи и решения.Сещам се за грандиозния проблем с кривите краставици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук