Евродепутат организира конкурс за устойчива и иновативна градска мобилност в Русенско

0

Евродепутатът Андрей Новаков организира конкурс за устойчива и иновативна градска мобилност в Област Русе. Проявата е в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев“, целта е търсене на нов поглед към градската мобилност и свежи идеи за справяне с предизвикателствата, по време на Европейската година на младежта. Той ще даде възможност на младежки отбори да представят по атрактивен начин с 3-минутни видеа, своите предложения за политики и мерки за подобряване на градската мобилност, както и младежки инициативи за повишаване ангажираността на младите с темата.

В конкурса могат да участват ученици на възраст 16+ години, студенти, докторанти и млади учени от учебни заведения на територията на Област Русе. Те ще се състезават в четири тематични области: Устойчива и иновативна градска мобилност; Интелигентен и устойчив автомобилен транспорт в градовете; Ефективна и устойчива градска логистика на товарните превози; Безопасност на движението в градовете.

Изпратените от участниците материали ще се оценят от експертно жури и най-добре представилите се отбори ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Срок за записване на отборите за участие: 30.06.2022 г.

Срок за изпращане на видеоматериалите: 30.09.2022 г.

Повече информация за конкурса, регламента за участие и изискванията към кандидатите можете да намерите ТУК

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук