Панорама на средното образование подпомага избора на русенските деца

0

21-ото издание на Панорама на средното образование отвори врати в Русе.

На алеята пред хотел „Дунав“ се представят 18 професионални и профилирани гимназии и средни училища с цел да улеснят учениците при избора им къде да продължат обучението си след VII клас. На щандовете си образователните институции представят информация за учебните си програми, специалности, условия и материална база.

Традиционната Панорама на образованието предлага щандове, обособени в шатри, с възможност за по-мащабно презентиране на учебно-образователния процес, извънкласните дейности и цялостния облик на училищата. Щандовете на русенските учебни заведения очакват бъдещите възпитаници и техните родители, за да ги запознаят с перспективите за обучение с различни профили, насоки, личностно изграждане и кариерно развитие.

Професионалните гимназии ще дават среща на ученици и родители с бъдещи работодатели, които са институционално ангажирани с дуалното образование или традиционно поддържат връзка с учебните заведения, подготвящи кадри за конкретна сфера.

С кратък поздравителен концерт съставите към Общинския младежки дом и ученици от няколко училища показаха своите умения, придобити като неформално образование и подпомагащи образователната система, разширявайки нейния спектър, а и развивайки талантите на деца и младежи успоредно с официалното образование.

Панорамата на средното и професионалното образование в Русе ще продължи до 6 юни.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук