Facebook забранява сексуални публикации

0
119
Facebook забранява сексуални публикации

Администрацията на Facebook забранява на потребителите да публикуват в социалната мрежа постове със сексуален подтекст. Това включва не само порнография, шоута в стриптийз клубове, но дори части от по-еротични танци и снимки на разголени хора. Всичко нецензурно ще бъде трито от мрежата. Забраняват се текстове със сексуално, еротично или тантрическо съдържание, кореспонденция със сексуален подтекст и откровени намеци, включително споменаване на предпочитания и определени части от тялото. Тези разпоредби стават част от кодекса на актуализираните правила на социалната мрежа, предаде ТАСС.

Facebook признава „важността на привличането на вниманието към проблемите на сексуалното насилие и експлоатация“, но „поставя разделителна линия, когато съдържанието облекчава, насърчава или координира секса между възрастните“.

„Ние ограничаваме и използването на прекомерно сексуално изразяване, което може да доведе до затормозяване, тъй като определена част от нашата глобална общност може да възприеме много болезнено подобно съдържание и това може да навреди на способността на хората да се свързват с приятелите си и с по-широката аудитория“, обясни администрацията на компанията.

Общата месечна аудитория на Facebook надвишава 2,2 милиарда потребители, които след наложените забрани следва сами да вземат решение за престоя си в социалната мрежа.