Фалирали МОЛ-ове дължат стотици хиляди на общината

4
3033

Тези обяви по време на последното заседание на Общинския съвет съветникът от БСП Александър Неделчев. Той попита кметската управа как ще си събере борчовете и я обвини, че показва “незаинтересованост към проблема”.
Зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова не отрече, че двата МОЛ-а имат задължения към общината, но не посочи точни цифри, тъй като, по думите й, предстои да се прави проверка. “В момента дружествата са обявени в несъстоятелност, а сградите им се разпродават, затова дължимите данъци и такси са включени в изискуемите задължения и с тях се занимават НАП и съда”, заяви Шилкова.
dunav_mall72„Мега Мол Русе” АД пусна кепенците през пролетта на миналата година, след като лондонският клон на Банка Пиреос СА заведе изпълнително дело за над 40 млн. евро необслужван кредит, .а в началото на този месец официално беше обявен в несъстоятелност.
“Дунав МОЛ” пък пустее от 6 г. Той така и не беше открит, макар че първи беше завършен. Австрийската компания Hypo Alpe-Adria-Leasing инвестира близо 15 млн.евро в обекта, но фалира и молът беше обявен за продан. От компанията заявиха, че не се интересуват повече от проекта.

4 КОМЕНТАРИ

  1. “От компанията заявиха, че не се интересуват повече от проекта.”
    Ами да ми го подарят. Обещавам да се интересувам от проеста …
    Вярно ли е, че се подготвя затваряне и на последния МОЛ ?

  2. За затваряне се подготвя Карфур/въпреки, че не си признават/, но покрай него най-вероятно ще затворят и останалите магазини. Повечето хора ходеха в Карфур и се създаваше впечатление, че мола е пълничък. Сега влизат пенсионери и други бедни хора-на хладно от климатиците. Зимата влизат пък на топло.

  3. Стига с тази мегаломания.Ще кажеш, че Русе е милионен град. Колко МОЛ-а трябваше да се открият – май, че 7 – е и???