Федерер аут от корта до догодина след нова операция

0
Федерер продължава да пише история

Световният номер 4 в тениса Роджър Федерер ще пропусне оставащите до края на сезона турнири.

Това съобщи швейцарският маестро в профила си в Туитър. Причината е нова артроскопична операция на коляното, на която се е подложил. Носителят на 20 титли от Големия шлем премина през подобна процедура на дясното коляно в началото на годината след края на Откритото първенство на Австралия, но проблемът не е бил разрешен и се е наложило той отново да мине през хирургическа намеса.

“Преди няколко седмици изпитах нов проблем по време на периода ми на рехабилитация. Наложи се да се подложа на още една бърза артроскопична процедура на дясното коляно. Сега, както и в периода преди 2017 година, планирам да взема нужното време, за да бъда готов на 100 процента да играя на най-високото възможно ниво. Феновете и Турът ще ми липсват много, но очаквам с нетърпение да ви видя всички отново в началото на 2021 година”, написа Федерер.

Все още не е ясно колко турнира ще изпусне швейцарският маестро до края на годината, тъй като тенис календарът трябва да бъде доуточнен в средата на този месец. Очаква се в края на лятото и началото на есента в рамките на няколко седмици да се проведат Откритото първенство на САЩ и Ролан Гарос, но това още не е потвърдено.