Феновете на „Дунав“ искат мача с „Монтана“ да е в Ловеч и пред публика

0
245
решението

Мачът между „Дунав“ и „Монтана“ който ще определи кой от двата тима през новото първенство ще играе в елитната група да се играе в Ловеч, а не както е насрочен – на стадион „Славия“ в София.

За това настояват феновете на русенския тим в писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев и Българския футболен съюз. Те са категорични, че лицензираният за подобен род срещи стадион в Ловеч, който е на еднакво отстояние от Русе и Монтана и е далеч по-спокойно и подходящо място за провеждане на този бараж, с оглед ежедневните протестни митинги и шествия, които се провеждат ежедневно в столицата.

Освен това привържениците на „Дунав“ настояват за отмяна на дискриминационната забрана за допускане на публика на футболни срещи, които се провеждат на открити стадиони, на фона на отворените нощни клубове и дискотеки.

Футболните мачове се играят на открити стадиони, а не на закрито. „Недоумяваме как е възможно да остава в сила смятаната от нас при тези обстоятелства за дискриминационна забрана за допускане на публика на футболни срещи, които се провеждат на открити стадиони“ пишат привържениците на „Дунав“.