Пет са новите случаи на COVID-19 в Русенско, трима са настанени в болница

0
1246

Пет, а не четири, както беше обявено на националния информационен портал, са новоустановените случаи на COVID-19 в Русенско.

Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Новите случаи са четирима мъже от гр. Русе и една жена на 54-годишна възраст от гр. Бяла. Жената, както и един от мъжете, който е 37 години са поставена под домашна карантина. И двамата са в добро общо състояние. Останалите трима мъже, съответно на 28, 40 и 60 години, са хоспитализирани в  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Те са в стабилно състояние, но са с двустранна пневмония. Сред симптомите и при тримата са отпадналост, повишена телена температура и кашлица.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 663, допълват от РЗИ. Излекуваните от COVID-19 в областта са вече 21, а освен това вчера от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ са изписани мъж и жена на 58 и 64 години съответно от селата Брестовене и Ясеновец, област Разград.