Фестивал на драконовите лодки в Русе

0

Първият за Русе Фестивал на драконовите лодки  започна днес на езерото в лесопарка „Липник“ край Русе.

Организатори на събитието са Общината и „Сдружение Драконови лодки. Началото на надпреварата поставиха кметът на общината Пенчо Милков и г-жа Уан Мин, съветник в посолството на Китайската народна репубика в България. Те изпълниха традиционния ритуал по боядисване на очите на драконите на лодките, с които започна състезателната част.

В състезанието с драконови лодки се включиха 15 отбора – 12 с екипаж от 10 души и 3 с по 20 гребци, които трябва да изминат дистанцията от 200 м. Участниците бяха преминали предварителни тренировки.

Фестивалът предлага и разнообразна програма с музикални и танцови изпълнения, творчески работилници, арт базар, демонстрации на бойни изкуства и кулинарни изложби. Днес в 18:30 на сцената ще се качат специалните гости на фестивала – младите поп звезди Алекс и Влади. Час след тях присъстващите ще могат да се насладят на изпълненията на монголската група „IH TSETSN”.

В неделя фестивалът ще продължи с културна програма от 10 ч., като час след това ще започнат полуфиналите в надпреварата с драконови лодки. Финалите ще са в 13:30 ч., а програмата на събитието ще приключи с награждаването от 14 ч.

Община Русе организира допълнителен транспорт до Лесопарк „Липник“ с маршрут: Централна ЖП гара – ул. Борисова – бул. Скобелев – бул. Липник – с. Николово – Лесопарк „Липник“ (обръщалото до малкото езеро) и обратно. Курсовете ще се изпълняват от „Общински транспорт Русе“ ЕАД, като автобусите ще спират на всички установени спирки на градския транспорт по маршрута.

Всички редовни курсове по линията Русе-Николово-Долно Абланово-Просена ще се изпълняват с влизане в лесопарк „Липник“ с маршрут: Автогара „Изток”, ул. „Потсдам”, ул. „Никола Петков”, ул. „Тулча”, ул. „Доростол”/ул. „Плиска”, бул. „Съединение”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Липник”, с. Николово, Лесопарк „Липник“, Долно Абланово, Просена и обратно. Часове на тръгване:

от Русе – Автогара „Изток“: 07:30; 09:30; 12:00; 14:00; 17:00; 19:00; 21:00 ч.;

от Николово: 10:10 ч.;

от Просена: 06:40; 08:30; 13:00; 15:00; 18:00; 20:00 ч.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук