Фестивал на драконовите лодки през уикенда в Русе

0

Първият Фестивал на драконовите лодки в град Русе ще се проведе на 22 и 23 юни (събота и неделя) на гребната база в Лесопарк „Липник“ край с. Николово.

Събитието се организира от Община Русе и „Сдружение Драконови лодки“, и e под патронажа на кмета Пенчо Милков. То е с вход свободен, като ще предложи забавления за цялото семейство на открито.

Официалното откриване на състезанията ще е в 10 ч. в събота, като те ще се провеждат и през двата дни на гребната база в Лесопарка. В тях може да се включи всеки, който предварително е заявил участие и е посетил няколко тренировки. Надпреварата ще е с малка и голяма лодка с екипажи от 10 и 20 души, като дистанциите са по 200 метра.

Фестивалът ще предложи и богата китайско-българска програма с музикални и танцови изпълнения, творчески работилници, занаятчийски изкуства, арт базар, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, места за храна и напитки и други забавления.

За желаещите да посетят събитието в Лесопарк „Липник“ ще бъде осигурен и допълнителен обществен транспорт, който ще тръгва и през двата дни от Централна ЖП гара, ще се движи по маршрут Борисова-Скобелев-Липник-Николово и ще спира на обръщалото между двете езера. Редовната автобусна линия Русе-Николово-Просена-Долно Абланово също ще влиза на територията на Лесопарка.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук