Фондация „Русе – град на свободния дух“ подпомага бъдещето на младите музиканти

0
Кадрови рокади

Средствата са предназначени за обновяване на музикалните инструменти на училището по изкуствата. Те ще бъдат изплатени на два транша до края на 2016 г., като първият транш от 5000 лв. вече е по сметка на настоятелството.

Продължава и благотворителната кампания „Талант без граници“, инициирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“  в полза на обновяването на музикалните  инструменти на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.  Към 30 май 2016 г. по разкритата за целта сметка са събрани 18 883,21 лв. от общо 25 дарения. Всеки един от дарителите, получава дарителско свидетелство, а името му ще бъде вписано в „Книга на дарителите“.

Кампанията „Талант без граници“ ще продължи до набирането на целият размер на необходимата сума за обновяване на музикалните инструменти.

Русенското училище по изкуствата вече половин век неотклонно следва мотото „История без граници – светът е наш“ като стотици негови възпитаници отстояват запазената му марка във всички точки на земното кълбо.  То обединява минало, богато на постижения и настояще, натоварено с отговорност за бъдещето. Изправено е пред предизвикателство да се осигурят адекватни условия за развитието на млади музиканти.

За да може училището да продължи да реализира отговорната си мисия, спешно са необходими средства за:

–           Смяна на механиката на концертния роял Steinwey в зала „Русе“ – 9750 лв.;

–           Закупуване на нов роял за концертния  салон на училището – 136 500 лв.;

–           Смяна на механиката на 25 пиана – 24 375 лв.;                                       

–           Постепенно закупуване на нови 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт инструменти – 146 250 лв.

Екипът на Фондация „Русе-град на свободния дух“ застана зад каузата, воден от убеждението, че именно младите таланти са „Посланиците на Русе“ пред света и гарантира, че събраните средствата ще бъдат изразходвани по предназначение, при пълна прозрачност.