Фронтменът на Steelheart и Тангра на Грийн рок феста в Русе

0
57
тази вечер

Фронтменът на една от  емблематичните за американския рок групи – „Steelheart“ Миленко Матиевич и „динозаврите“ от родната „Тагра“ ще забият на Грийн рок феста в Русе.

Това обявиха организаторите от Сдружение „Грийн рок фест“ и Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“. Фестивалъг ще се бъде на 15 септември 2017 г. на площад  „Свобода“ пред Община Русе, началото е от 17:00 часа. Любителите ще имат възможност да чуят още групите „Alogia”  от Сърбия, „Scarlet Aura“ от Румъния,, „River Trolls“ от Силистра и русенските „Born For Vengeance“ и „Gunpowder“.

„Steelheart“ добиват популярност в началото на 90-те години заради невероятния гласов диапазон на Мили, който се превръща в сърцето и душата на групата. С неговия глас са прозвучали хитове като „She’s gone”, „For Your Love”, „Late For The Party” и други песни от албумите на „Стилхарт“, станали смайващо бързо платинени и донесли слава на бандата по целия музикален свят. Това е първо гостуване на Миленко Матиевич в Русе.

„Тангра“ идва с нова енергия и специална концертна програма, в която ще представи най-големите и най-обичаните си хитове,  от създаването на групата до днес. На сцената ще бъдат Константин Марков, Станислав Сланев – Стенли, Йордан Ганчев, „подсилени“ с Иво Чалъков и Стефан Попов от „Гравити Ко“.

Фестивалът се организира по инициатива на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“, със съдействието на Община Русе, „Общински пазари“ ЕООД, „Витте Аутомотив България“ ЕООД, „МБМ Металуърк“ ООД, Нотариус Светлозар Стоилов от Шумен, Шлагер радио, Радио 1 рок, Радио „Тангра“, Делта ТВ и ТВН.