Гъбички атакуват ноктите на русенци

0

Проблемът се дължи на микроорганизми, които паразитират под нокътната повърхност. Човек може да се зарази, когато ходи бос във влажни публични места, като басейни, сауни, съблекални. Микроорганизмите се отделят заедно с мъртвите клетки и при влизане в контакт с кожата могат да доведат до заразяване. Гъбичните инфекции на ноктите засягат приблизително един на десет човека и  по-често възрастни, отколкото деца.

Често причина за гъбичните проблеми по ноктите са различните травми. Понякога и най-незначителният удар на пръстите може да доведе до проблеми.

С напредване на възрастта рискът от развитието на гъбична инфекция също се увеличава, тъй като се забавя растежът на ноктите и се нарушава кръвообръщението. Специалистите съветват да се избягва ходенето с боси крака на публични места, да не се обуват всеки ден спортни обувки и да се носят памучни чорапи. За предпочитане са обувките от естествена кожа. При гъбички в областта на ръцете не се препоръчва прекомерното миене на ръцете, тъй като влагата и горещината провокират гъбичните инфекции.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук