Габи изпълнява новия химн на „Дунав“, партнира й Диян Димов

0
114
Новия химн на „Дунав“

Габи Йорданова, която миналата есен представи България на детската Евровизия, изпълнява новия химн на „Дунав“.

Нейн партньор в изпълнението е капитанът на русенския тим Диян Йорданов, който се включи в мъжки хор на феновете на отбора. Първото изпълнение на новия химн ще бъде преди срещата в Разград в петък, в която русенци „домакинстват“ срещу шампионите от „Лудогорец“. С нейно изпълнение през пролетта ще бъде открит и ремонтирания Градски стадион в Русе. „За мен е голяма чест. Вече редовно ще хода на мачовете на „Дунав“, обеща Габи.

Автор на музиката е Пламен Мирчев – Мирона. По думите му, докато изготви окончателния вариант, изслушал над 50 химна на наши и чужди отбори. Той обаче е написал песента специално за Габи. В нея участва и мъжки хор от фенове на „Дунав“, в който се включва и капитанът на отбора Диян Димов. Предстои и записът на видеоклип на новия хит в Русе.

„Идеята бе направим копмилация от традициите на „Дунав“ и новото. Не случайно, като бекграунд в песента звучи и „Тих бял Дунав“, която винаги се пуска на Градския стадион в Русе, когато „Дунав“ излезе на терена. За първия мач през пролетта текстът на новия химн ще бъде отпечатан на флаери и ще бъде раздаден на публиката на. Така феновете на „Дунав“ ще могат да пеят заедно с Габи, каза зам.кметът на Русе Иван Григоров, който е и член на ръководството на футболния клуб.