Гаф в ефир: Професор нарече управляващите нищожества (видео)

0

„Боже господи, какви нищожества стоят начело на българската държава“.

Тази реплика произнесе днес в ефира на БНТ бившият ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев. Той бе поканен в сутрешния блок, за да коментира темата „Как разбираме свободата днес“. Другият гост бе режисьорът Виктор Божинов.

Разговорът бе прекъснат заради живо включване от посещението на председателя на парламента Цвета Караянчева на връх Шипка. Водещата се обърна към Илчев с думите, че трябва да спрат за малко и след това на екрана се появи Караянчева. В това време в ефир прозвучаха думите на Илчев:

„Боже господи, какви нищожества стоят начело на българската държава“.

Преди разговорът да бъде прекъснат историкът обясняваше, че има много хора, които не знаят какво да правя със свободата си.

„След падането на Милошевич един от популярните графити по стените на Белград беше: „Свободен съм, кажете ми какво да правя“. Та ние, в общи линии, за съжаление се озоваваме в това положение. Много хора са свободни и не знаят какво да правят със свободата си. А свободата би трябвало да бъде преди всички вътрешна, вътрешна свобода, която ти позволява да се чувстваш удобно, да оспорваш авторитетите, да не се съгласяваш с тях“, заяви той.

Най-добрата агенция за подбор на персонал